onsdag 13 augusti 2014

AFTER EIGHTKAKOR

TILLBAKS TILL RUTINER!

Fast jag fortfarande har semester så försöker jag med små steg komma tillbaka till de vanliga rutinerna, att man bara ska äta gott på helgerna men det är svårare än vad man tror, shit vilken vanemänniska man är!

Gårdagens bak blev b.la nyttiga frallor med keso och russin i. De är så goda och blir otroligt saftiga! Receptet på dessa ligger under etiketten hälsobröd! De klarar av att ligga i frysen i några månader också och de ändå smakar de nybakad när man tinar upp dem!


http://arstidsboden.blogspot.se/2013_12_25_archive.html




Fikabrödet igår blev kakor med after eight i! De smakar som godis! Man kan vänta med att lägga på glasyren tills du serverar kakorna, för lägger du alla kakor med glasyr på i en kakburk direkt så är risken stor att glasyren blir utsuddad!

Jag måste bara visa mitt nya redskap till mitt bakande! Redan en favorit! Kakorna blir på ett och samma ställe när de svalnar och är lätt att förvara! Du bara trycker ihop alla hyllor till ett och den tar då ingen plats! Jag började bli lite trött på att ha kakor över hela köket....!


Låt kakorna svalna helt innan du lägger på glasyren och så kan de hända att de går sönder när du tar i dem om de fortfarande är varma..


AFTER EIGHT-KAKOR

125 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
125 g smör eller margarin
1 ägg
2 1/2 dl farinsocker
1/2 dl vispgrädde
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
 10 grovhackade After eight

Mintglasyr
ca 2 1/2 dl florsocker
 5-6 msk vispgrädde
 några droppar pepparmyntsextrakt
1 tsk vaniljsocker

Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen och smöret i en skål i micron på medelvärme. Rör om och låt svalna lite.
Vispa socker och ägg poröst. Rör i grädden och chokladblandningen.

Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med smeten till en smidig deg. Blanda sedan i After eight bitarna.

Forma degen till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills kakorna spricker lite på ytan. Kakorna ska kännas något mjuka. Lägg försiktigt över kakorna på ett galler för att svalna.

Blanda under tiden ihop ingredienserna till glasyren. Ringla glasyren över kakorna när de har svalnat helt!

/Helena









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar