fredag 15 augusti 2014

RÖDBETSSOPPA

MED EN GOD RÖRA ATT KLETA PÅ
BAGUETTEN....

Här kommer del 2 på dagens inlägg! Som huvudmål till matbaguetten blev en rödbetssoppa med godsaker från köksträdgården:



Se sån härlig färg soppan fick!


RÖDBETSSOPPA MED SMAK AV ÄPPLE OCH SVARTA VINBÄR, 4 port

1 gul lök
ca 2 msk raps- eller solrosolja
500 g färska rödbetor
2 morötter
2 potatisar
1 liter grönsaksbuljong
1 äpple
2-3 msk outspädd svartvinbärssaft
salt och peppar
gräddfil

Gör så här;
Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en kastrull i några minuter. Skala rödbetor, morötter och potatis och skär i bitar. Lägg ner dem i kastrullen och låt fräsa i några minuter. 

Häll i buljongen och låt puttra i ca 15 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Skala, kärna och hacka äpplet och blanda ner det i kastrullen tillsammans med svartvinbärssaften.

Mixa soppan slät med en stavmixer. Späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar. Ringla över lite gräddfil strax före servering!

Ett gott bröd till soppan kräver en smarrig röra! Jag gjorde en krämig röra på cornichon (mini saltgurka) och kapris;


CORNICHON- OCH KAPRISRÖRA, ca 5 dl

ca 10 cornichoner
1/2 dl kapris
100 g philadelphiaost
1-2 tsk dijonsenap
1 dl riven parmesan
250 g keso
salt och peppar

Gör så här;
Skiva de små gurkorna och rör ihop med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar!

Ha nu en riktig god fredag!

/Helena













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar