torsdag 29 januari 2015

ROCKY ROAD COOKIE CAKE

PLANERING ÄR A OCH O I MIN VÄRLD!
Idag var det med tunga steg jag steg in på gymmet! Jag säger till min son att lägga sig i tid på kvällarna men själv så tänjer jag på mina sömntimmar hela tiden! Haha! Jag har så mycker roligare att göra än att sova! Hur som helst, träningen är nu gjord och jag känner mig piggare!

Vi ska vara barnvakt i helgen åt systerysters minsta! Min fredagshandling får därför bli idag istället! Så det var bara att sätta sig ner igår och planera veckonotan! Planering gillar jag! Det är det som får mitt liv att gå ihop!

Gillar du riktigt kladdiga, chokladfyllda bakverk med marshmallows och nötter i så är detta din kaka: Rocky Road Cookie Cake! Som chokladfanatiker som jag är, är den rena drömmen! Så god den blev! Den kan se tidskrävande ut men det är väldigt snabb och enkel att göra! Lite som en "släng allt i grytan kaka". Då det är ett amerikansk recept så är måtten lite udda, men jag har använt dessa mått och det blev riktigt bra!

TIPS!
  • Lå kakan kallna helt efter första gräddningen och "sätta" sig! Annars finns det risk att den särar på sig sedan när du ska lyfta den ur formen!
  • Denna kaka går att frysa in efter första gräddningen för att sedan tina upp och göra den sista gräddningen med marshmallows!
Här kommer receptet!


ROCKY ROAD COOKIE CAKE
80 g smör, rumsvarmt
0,6 dl strösocker
0,6 dl farinsocker
1 litet ägg
1/2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
1,8 dl mörk choklad, hackad
0,6 dl nötter, hackad
1 dl marshmallows fluff

Garnering
1 dl mini marshmallows
1/2 dl mjölk chokladknappar
0,5 dl nötter, hackad

Topping
chokladsås

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form 18 cm i diameter ( vill du ha större så dubbla receptet) med bakplåtspapper i botten. Vispa smör och socker krämigt i ca 2-3 minuter med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och ägg vispa ihop.



Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och häll i smörblandningen. 



Blanda allt ordentligt.



Hacka chokladen och nötterna och häll dem i smeten. Blanda väl.



 Häll hälften av smeten i en formen.(Smeten ska vara kladdig!) Tryck ut smeten så att det blir en jämnt lager. 



Smeta ut marshmallows fluffet. Häll på den resterande smeten.



 Jämna till ytan.



Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. 



Ta ut formen och låt svalna helt (helst lite svalt) men lämna ugnen på om ni har tänkt att grädda den någon timme sedan! 



Garnering - Hacka nötterna och garnera kakan med mini marshmallows, choklad och nötter.



 Låt grädda igen i ca 15 minuter eller tills marshmallowsen får färg! Låt kakan stå i formen i 10 minuter innan servering. Garnera med chokladsås.



Här ser man även marsmallowsfluffet som ligger emellan!
GALET GOTT!


Gapa stort! Haha!



Har du ont om tid men vill gärna ha nåt nybakat så är dessa Shortcake med pecannötter och choklad nåt för dig! Du bara blandar ihop degen och trycket ut den på en plåt med bakplåtspapper!
ENKLARE KAN DET INTE BLI!

P.S...Du kan byta ut pekannötterna mot vilka nötter som helst!!! Även chokladen!

Dessa underbara kakor finns så klart här på bloggen! Tryck bara på länken;



Medan jag ändå håller på att tipsa på goda recept härifrån bloggen så kan jag lika gärna fortsätta! Här är ett rostbröd som är svårslaget! Man lyckas alltid få höjd på detta bröd och du kan skiva riktigt tunna skivor av det också!



För er som inte vet vad en belgisk jättekanin är så är det en större variant av en vanlig kanin! De är lite större än en katt och deras stolthet är öronen som är stor och fin! Du kan se på deras öron hur de mår: stora och ståtliga öron - en nöjd kanin! Jag tycker att mina kaniner ser ut att ha det bra! Eller vad säger ni?! Mitt ögonblick blev med denna sötnos - namnlös som den fortfarande är! Haha! Vi ska försöka kolla könen nu i helgen!


Visste ni att idag är det Veganpizza dagen?! Inte jag i allafall, men nu vet jag det!

/Helena






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar