lördag 24 januari 2015

TRIPPLE DECKER CHOCOLATE PEANUT BUTTER BARS

LÖRDAG!
Godmorgon på er alla fina bak- och matentusiaster! Idag känns det som det kommer att bli en bra dag! Vi ska både få hem mer ved och så ska det göras rent hos hönsen! Det kommer att bli både utomhus aktiviteter och bak såklart! Då förtjänar man sedan att äta nåt gott till kvällen! Haha!

"Skriver hon verkligen varje dag?!"

JA!!! Det har blivit så! Jag tänkte att varje gång jag bakar så skriver jag ett inlägg med recept! Nu är det så att jag bakar varje dag och ja, då blir det ett inlägg varje dag! För egen del blir det inte bara en receptbank där jag samlar recept utan även en dagbok faktiskt! Jag kan t.ex veta exakt vad som hände här på gården, ta 11 augusti som exempel! Då fick vi hem våra tre underbara Belgiska kaniner; Micke, Molle och Milla! Sånt glömmer man ju annars! Vem kommer ihåg exakt på datum?! 

Det är därför väldigt kul att just du kikar in här och får både inspiration, recept och även en glimt i mitt liv! ÅRSTIDSBODEN ligger mig mycket varmt om hjärtat! KÄRLEK!

Fredag innebär för mig; slutet på arbetsveckan och fredagsmys! Vem kan säga nej till det?! Igår blev både maten och desserten snabba och lätta att fixa till!

Desserten blev ett par härliga och krämiga Tripple decker Chocolate Peanut Butter Bars! En sån hit säger jag bara! Hur smidig som helst att göra, endast 5 ingredienser och himmelsk god! De smakade som en len nötkräm mellan två härliga chokladlager! Ni måste bara göra dem!

TIPS!
  • Du kan byta ut mjölkchokladen mot mörk choklad!
  • Jag hade en rätt så liten form för att få höjd, men du kan ta en större form också! Kom ihåg att då blir den tunnare!
  • Blir fyllningen för lös så tillsätt mer florsocker, blir den för kompakt ta antingen mer jordnötssmör eller nån droppe vatten.
  • Skär sedan med en vass kniv som du först värmer lite grann under rinnande varmt vatten och torka av den ordentligt! Då glider kniven igenom chokladen!


Här kommer receptet!


TRIPPLE DECKER CHOCOLATE PEANUT BUTTER BARS
110 g smör, rumsvarmt
3,6 dl + 4 msk jordnötssmör
2 tsk vaniljpulver
2,5 dl florsocker
400 g mjölkchoklad

Gör så här:
Hacka hälften av chokladen (200 g) grovt och lägg den i en skål tillsammans med 2 msk jordnötssmör. 





Smält den i mikron i intervaller: 4*25 sekunder och rör om lite då och då. Fortsätt till chokladen har smält och rör om lite då och då. Men lämna den aldrig!

Klä en form, ca 20*20 cm i bakplåtspapper ändå upp på kanterna. Häll chokladen i formen. Vicka på kanterna för att få ett jämnt lager. 




Låt stelna i ca 1 timme i kylskåpet.





Fyllning - Blanda 3,6 dl jordnötssmör, vaniljpulver,smöret och florsocker i en bunke med elvisp. Krämen ska bli krämig!





Häll fyllningen på chokladlagret. 




Fördela den jämnt. 




Låt stå i kylen i ca 30 minuter.

Hacka den resterande chokladen: 200 g och lägg den i en skål tillsammans med 2 msk jordnötssmör. Smält den i mikron. Se hur ovan! 




Häll den på fyllningen. Vicka kanterna så den fördelas jämnt. 




Låt stela i kylen minst 2 timmar! 








Denna bars är fin hur du än skär den!


Jag kom precis på att varför inte öppna en ny flik med FREDAGSMAT?! En flik där du hittar recept på rätter som är SNABBA, GODA och ENKLA!

Först ut är gårdagens middag: Kyckling- och svampknyten med citronsås! 



KYCKLING- OCH SVAMPKNYTEN MED CITRONSÅS
ca 10 st
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk chili
1 pkt bacon
200 g champinjoner
1 liten paprika
2 msk olivolja
1 grillad kyckling eller 2 fileèr
2 msk creme fraiche
timjan
salt och peppar
1 pkt, 270 g filodeg
1 ägg

Citronsås
2 dl creme fraiche
1 citron
salt, peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.

Fräs bacon i mindre bitar. Hacka löken, vitlöken fint, chili fräs i stekpanna. Skär svampen och paprikan i mindre bitar och fräs dem med löken.

Rensa kycklingen eller dela fileèrna i mindre bitar och stek dem, häll sedan ner alla ingredienser. Smaksätt med den färska timjan, salt och peppar.

Lägg ut ett blad filodeg och lägg ca 2 msk fyllning i nedre hörnet i mitten. Pensla kanterna med ägg, och vik ihop till ett paket. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla varje med ägg och strö på lite flingsalt och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller till de får färg.

Citronsås - Riv skalet från citronen och lägg skalet och saften från den i en skål. Tillsätt creme fraiche och kryddor.



Nu har väl inte missat denna goda chokladfyllda Fudge Brownien som finns här på bloggen?! Isåfall finns receptet här:

http://arstidsboden.blogspot.se/2014_12_10_archive.html


Finns det nån mer fantastisk komplimang än att bli kallad för en inspirationskälla?! TACK TESSAN! Kika gärna in på hennes instagram: @tessanbakar för att ta del av hennes fina bakverk!




Otroligt kul att så många vill baka härifrån bloggen! BRA JOBBAT JENNI! SÅ FIN!


Här är mitt morgonmys på bild! KANINMYS! DAGENS ÖGONBLICK!

Hoppas nu får en underbar lördag och ät nåt riktigt gott!

/Helena





2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig, jag tycker det är toppen att kunna gå tillbaka själv och titta vad man har gjort....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man behöver ibland se tillbaka för att se vad man har åstadkommit! Ulrica

      Radera