onsdag 25 mars 2015

MARSHMALLOW S`MORES CHOCOLATEPIE


NO BAKE!
God morgon alla fina! Äntligen onsdag och helgen knackar snart på dörren! Jag är ju rutin människa och onsdagar för mig innebär planera helgen- och nästa veckans mat OCH bak nu igen! Så kul!

Det är konstigt att någonting som var lika självklart som att andas förut har blivit lite ringrostigt på så kort tid, men flåset är nog tillbaka snart!

 Jag tror att jag bara har bakat 3 desserter sedan jag la ner det, det låter helt sjukt men det stämmer faktiskt! Det kunde jag göra på en lördag förr! Haha! Men bröd däremot bakas flera gånger i veckan då både vi och djuren äter det! Men brinner man för nåt så snappar man upp det direkt! 

Har ni haft ett intresse som helt plötsligt bara kommer tillbaka?

Jag har olika perioder på vad jag är sugen på att baka, det är inget som jag planerar utan det bara händer! Well, Amerikanska bakverk är jag ALLTID sugen på, kalla mig beroende! Haha! Just nu så är jag både fascinerad och inne på No-bake! Inte hela tiden men jag tycker det är kul att både baka dem och "hitta" dem! Sådana här recept vill väl alla samla på sig och göra sedan under semestertider! Då vill man ju ha nåt som går snabbt men är gott!


Tisdagens bak blev Marshmallow S´Mores Chocolatepie! Med digestive botten smaksatt med flingsalt! En dessert som både vuxna och barn kommer att gilla!


Hur smakade den då?! Himmelskt! Gillar man grillade marshmallows mellan två digestive så kommer du att älska denna! Chokladen smakade tryffel och den gjorde att marsmallowsen inte blev så söt!
  TIPS!

  • Om inte chokladen lösts upp helt när du står och rör den så kan du värma den i några sekunder (25 sek) i mikron! 
  • Om choklade runt omkring Marshmallowsen smälter efter du har flamberat den, ställ den då i kylen en kort stund så blir den bra!



S`MORES PIE WITH CHOCOLATE
2,4 dl digestive, krossad
2 tsk strösocker
1 krm salt
40 g smör, smält
0,4 dl vispgrädde

Chokladfyllning
160 g mörk choklad
0,6 dl vispgrädde
1 tsk ljus sirap
2 msk smör, mjukt

Topping
Marshmallows efter tycke!

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Tillsätt grädden och rör om. Mixa digestiven i en matberedare, den ska vara helt krossad! Häll den sedan över i en skål och tillsätt sockret och saltet. Häll det varma smöret över digestiven. Blanda väl. Fördela krosset i en form, ca 18 cm i diameter och tryck även upp krosset på kanterna! Ställ formen i kylen under tiden du gör fyllningen!

Fyllningen - Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm grädden med sirapen i en kastrull på låg värme under omrörning. Ta av den vid första bubblan. Häll den över chokladen och rör om med en handvisp till chokladen är helt upplöst. Tillsätt det rumsvarma smöret. Fördela fyllningen jämnt i pajskalet.




 Tryck ner marshmallows försiktigt i chokladfyllningen och låt den stå och stela minst i 30 minuter i kylen innan du flamberar den med gasolbrännare!







Jag har nämnt det tidigare att jag kommer att flika in några av mina "gamla" recept som finns här på bloggen under "dagens" inlägg och det kommer jag att fortsätta med! Allt för att ni ska få inspiration till att baka nåt gott! Igår på mitt instagram "arstidsbiden_ så flikade jag in denna godbit: Chocolate Cake Sandwish med kola-, kokos och nötfyllning! Recept i direktlänken:



Mitt Ögonblickskort för dagen får faktiskt bli helgens ögonblick! Det var så stort och jag känner mig så stolt! Mitt persikoträd överlevde vintern och i helgen så blommade det! KÄRLEK!


I morgon kanske det blir ett äventyr för min del...! Hej så länge!

/Helena




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar