torsdag 26 mars 2015

Peanutbutter Caramel Nutbars

ÄNDRADE PLANER!
Godmorgon! Som jag skrev igår så hade jag storplaner för dagen! En heldagsutflykt med ledigt från jobb och allt! Men jag visste nästan i bakhuvudet att det var lite väl kort varsel att begära ledigt tills idag pga högtryck på grillen. Har jag sagt att jag jobbar på Santa Maria? Min gubbe också faktiskt! Haha! Såna är vi, får aldrig nog av varandra! Det fungerar för oss!

Utflykten blir på måndag istället, ni får hålla ut! 

Sicken morgon jag har haft! Jag var inte riktigt med, trött i ögat och jag tror att jag glömde allt hemma! Även dagens matnota! Katastrof! Det är tur att man har ett äldre barn som fortfarande är hemma och kan ta kort på den och mms:a den! Puh!

Det händer självklart att jag köper plockgodis och choklad men jag tycker både det är kul att göra eget och så smakar det så gott!

Hemmagjort är alltid godast!

Helgens godis tillverkning gjordes igår! Det blev Peanutbutter Caramel Nutbars! Med en eftersmak av nougat! Detta godis kan man lätt göra dubbelsats för jag lovar dig det kommer att gå åt! Kom ihåg att ta en större form bara!

Jag är ju galet förtjust i sådana här recept, speciellt med olika smakkombinationer! Man vet aldrig när smaken tar slut för det kommer nya hela tiden. Just denna bars smak blev en blandning av dubbel nougat och snickers! Den bara smälter i munnen men du får tuggmotstånd av de saltade jordnötterna! MUMS!

TIPS!
  • Gör gärna dessa bars dagen innan så att allt sätter sig ordentligt! Den kommer inte bli för hård att skära i!
  • Varje lager måste stelna innan du lägger på ett nytt, ca 30 minuter!
  • Rör om sockerblandningen hela tiden för annars bränns det!
  • Förvara i burk med lock eller plastfolie i kylen sedan, annars så får du en hinna på chokladen!
  • För mig tog det 3 timmar totalt att göra den med kyltid! Du ser på chokladen när den är färdig, den ska inte ha några mörka blöta fläckar kvar!


PEANUTBUTTER CARAMELL NUTSBARS
Botten
1,5 dl mjölkchoklad, hackad
2 msk jordnötssmör

Nougatlager
2 msk smör
1,2 dl strösocker
2 msk kondenserad mjölk
2 dl marshmallow fluff
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk jordnötssmör
1,8 dl jordnötter, hackade

Karamellager
240 g ACO kola (2 påsar)
0,5 dl vispgrädde

Topplager
1,5 dl mjölk choklad, hackad
2 msk jordnötssmör

Gör så här:
Botten - Lägg bakplåtspapper i en form, ca 20*20 cm, täck upp på kanterna. Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med jordnötssmöret. Värm i intervaller i mikron. 3*25 sekunder och rör om lite då och då. Fortsätt till chokladen och jordnötssmöret har smält samman men lämna den aldrig! Sprid ut chokladblandningen i botten på formen  i ett jämnt lager. Låt stela i kylen, ca 30 minuter.

Nougatlager - Hacka nötterna grovt.
 Smält smöret i en kastrull, tillsätt strösocker och den kondenserade mjölken. Låt sjuda under omrörning på medelvärme efter första bubblan, tills allt har smält samman, (sockret ska lösas upp) i 5 minuter. Tillsätt fluffet, jordnötterna och vaniljpulver och blanda allt ordentligt. Smeta ut blandningen i formen till ett jämnt lager. Låt stelna i kylen, ca 30 minuter.

Karamellager - Lägg karamellerna i en skål tillsammans med grädden och värm den i mikron i 25 sekunders intervaller tills det har löst upp. Rör sedan om ordentligt! Häll den över nougatlagret.

Topplager - Hacka chokladen och värm den tillsammans med jordnötssmöret i mikron (samma som bottenlagret) tills allt har smält. Rör om ordentligt. Häll det på karamellagret, fördela jämnt. Stelna i kylen i ca 1 timme.



Se så fin den här! Skarpa kanter också!


Släng inte kanterna! De är lika goda de med!


Sugen på att baka bröd och har íde torska? Då tycker jag att du ska göra dessa dinkelfrallor med citron och morot! Har du ingen surdeg finns färdig att köpa i affären! Recept i länken:



Dessa Chocolate Salted Caramel Shortbread är ett par härliga och goda bars som finns här på bloggen! Smakar som Twist! Recept i länken:



Min son försökte lura tandfen när han tappade en tand igår!
-"Snälla tandfen, ge mig en 20-lapp denna igång istället för en tia" Det gick inte tandfen på, tanden låg fortfarande kvar i glaset på morgonen! Haha!


Nästan hela jag är inställd på vår nu, men min brasa kommer jag att sakna! Jag tröttnar aldrig på denna utsikt från soffan! KÄRLEK! DAGENS ÖGONBLICK får det bli, vem vet det kanske är sista veckan nu som det behövs!


Ha nu en underbar torsdag mina vänner! Jag kanske rent av har inspirerat er till att baka idag?! Surfa runt här inne vetja, det finns nåt för alla!

5 kommentarer:

  1. Hej Helena och Tack för receptet!
    Jag tänkte om man inte har kondenserad mjölk hemma, kan man använda grädde eller vanlig mjölk?
    Tusen tack och Kram för din fina blogg:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då skulle jag använda riktig fet grädde. Lycka till!

      Radera
  2. HerrRRRRegud så gott det ser ut!
    Jag bor i England, går det bra med vilken kola som helst istället för AKO?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Valfri mjuk kola går bra!

      Radera
    2. Toppen, tack så mycket för svar! Då ska jag skämma bort pojkvännen. :-)

      Radera