onsdag 22 april 2015

CHOCOLATE CHIP S`MORES COOKIES

MITT I VECKAN!
Godmorgon alla fina! Är det bara jag eller är man vaken lite för länge på kvällarna?! Haha! Sova kan man göra på hösten!

Som ni alla kanske märker så blir det inte blogginlägg varje dag eller 8 bakverk om dagen eller i varje inlägg! Jag hittade ett gammalt inlägg där jag hade gjort både bars, godis och tårta samma dag! Gah! Jag har nu lärt mig att kvalité är viktigare än kvantité och man måste hitta en hållbar livstil! Nu tycker jag att jag har det och det är så kul! Sen att jag fortfarande inte är kompis med de nya uppdateringarna på telefonen är en annan femma, var sak har sin tid!

Jag tycker det är enormt kul när ni har bakat nåt gott härifrån bloggen och sedan hashtaggar mig eller årstidsboden så att jag kan se allt fint ni gör. Nu hittade jag en gammal Hashtagg från mitt gamla insta konto igår där det fördes en dialog angående varför jag la ner detta. Måste erkänna att jag var lite nervöst när jag läste detta men blev snabbt lycklig när jag läste att många förstod varför jag hade lagt ner det. KÄRLEK! 

Jag ÄLSKAR att experimentera både när jag bakar och lagar mat MEN gårdagens bak blev inte alls som jag hade tänkt mig! Jag experimenterade för mycket och pushade gränserna så jag fick faktiskt göra om det! Tur att det bara var kakor men jag kände att det var bara en för god kaka att skita i! GÖR OM, GÖR RÄTT!

Det blev en Chocolate Chip S´mores Cookie! Kakdegen var så perfekt, den var både smidig att arbeta med och gräddades precis som jag ville! Kruxet med att göra dessa Cookies är att du måste fylla de ordentligt med mini mashmallows men ändå inte för många för då väller det ut för mycker under gräddningen! Jag tog 4 stycken men det är upp till var och en! Kom ihåg att degen är kladdig när den är nygjord men den tjocknar till sig sedan i kylskåpet!

Det kan verka lite konstigt med att det är krossade digestivekex i kakan men en klassisk S´mores är två digestivekex med en grillad mashmallos emellan! SÅ DET SÅ; HAHA!



CHOCOLATE CHIP S`MORES COOKIES, 12 st
2,7 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk majsstärkelse
1 nypa salt
85 g smör, smält
0,9 dl farinsocker
0,9 dl strösocker
1 litet ägg + 1 liten äggula
1 tsk vaniljpulver
1,2 dl chokladknappar, mörk

Fyllning
4 st digestivekex, krossade
0,5 dl chokladknappar, mörk
1 näve mini mashmallows

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp smöret och smält det i en kastrull, ställ åt sidan. Mät upp vetemjöl, bikarbonat, majsstärkelse och salt i en skål, rör om. Vispa farinsockret och strösockret med en elvisp i en annan skål. Tillsätt det smälta smöret och vispa. Sedan det hela ägget och till slut äggulan. Blanda allt ordentligt med elvispen! Tillsätt mjölblandningen och till sist chokladknapparna. Degen kommer att kännas lite lös men det ska den vara! Ställ skålen i kylen i 30 minuter, då tjocknar den till!

Förbered fyllningen och ställ allt på en tallrik. Ta ca 2 msk deg och forma den till en boll, gör ett hål i den och fyll den med fyllningen.




 Tryck upp degen runt fyllningen och forma den försiktigt på nytt till en boll. Ställ bollarna på en plåt med bakplåtspapper.




 Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Ställ kakorna sedan direkt på ett galler och låt svalna.



Dessa kakor är till och med fina hela!


Snacka om mallig man blir när man ser dessa fina Chocolate Chip Strawberry Brownies på facebook! Så otroligt fint gjorda av Julia Norberg! Kul att du gillade receptet!

Det var länge sedan jag flikade in mina söta kaniner! Så här stor och fin har lilla Molly blivit! En präktig liten dam med bestämda åsikter!


Här har vi mitt lilla charmtroll Pappa Molle, en trogen kelgris i alla väder! Dagens ögonblick!


Ingen har väl missat Agneta Sjödins tragiska cykelolycka?! Så otroligt orättvist! Mina tankar går till henne idag när hon ska opereras! KÄRLEK!


/Helena








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar