lördag 2 maj 2015

CRISPY SALTED CRACKER WHITE PEANUTBUTTER CUP CARAMEL BARS

LÖRDAG ELLER SÖNDAG?!
Godmorgon! Vilken rutinmänniska man är egentligen, omedvetet! Ta bara denna ledighet som exempel; bara för att man hoppade över en arbetsdag så känns det som att jag ligger en dag före hela tiden! Fast jag jobbade extra på fredagen! Knäppt är det! Nä, bort med söndagssysslorna i huvudet och så njuter vi av att det är lördag idag! Haha! 

2000! Så många härliga människor är vi nu på mitt instagram konto: @arstidsboden_ ! Så underbart roligt! Vi inspirerar varandra! Med det sagt så blev gårdagens bak ett fireri till det! Det blev Crispy Salted Cracker White Peanutbutter Cup Caramel Bars! Så goda! Jag bara älskar kombinationen med salta kex, choklad och kola! Dessa bars är riktigt roliga att baka, den enda tråkiga är att du måste låta den stelna i kylen, minst 2 timmar innan du äter den!


CRISPY SALTED CRACKER WHITE PEANUTBUTTER CUP CARAMEL BARS
120 g Saltiner
85 g smör, smält
0,9 dl honung
1,2 dl farinsocker
0,4 dl vispgrädde
2,4 dl digestive, finkrossade (ca. 10 kex)
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt

Fyllning
2 pkt Peanutbutter cups, 80 g (alt. annat chokladgodis som tex. japp eller vanlig choklad)
2,4 dl jordnötter

Topping
150 g mörk choklad
2 msk jordnötssmör
2 dl Rice Krispies

Gör så här:
Klä en form, 20*25 cm i bakplåtspapper, ända upp på kanterna. Lägg ut ett lager med Saltiner.



 Mät upp smöret och lägg den i en kastrull tillsammans med farinsocker, honung och grädde. Koka upp på medeltemperatur, tillsätt sedan de krossade Digestive smulorna, låt sedan sjuda i 5 minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt vaniljpulver och salt.

Mät upp jordnötterna och hackade Peanutbutter cupsen. Häll hälften av kolablandningen på kexen, bred ut så du täcker allt! Fördela sedan jordnötterna och Peanutbutter cupsen ovanpå. Häll sedan den resterande kolablandningen ovanpå. Bred ut den jämnt! Tryck ett ytterligare lager med Saltiner ovanpå.

Hacka chokladen och värm den tillsammans med jordnötssmöret i mikron i intervaller: 4*25 sekunder och rör om lite då och då. Fortsätt till allt har smält och blandats. Häll sedan i Rice Krispies och blanda ordentligt. Häll chokladblandningen ovanpå kexen och fördela den jämnt med en slickepott. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar innan du skär upp den!



Jag tycker man kan göra allt hemmagjort, både bakning och matlagning, det må ta lite tid ibland och kosta lite extra men det är så värt det och så mycket godare! Nåt som jag aldrig köper är bröd och på helgen vill jag självklart ha nybakat! Min dag är fullbordad efter det! Det behöver inte ta tid heller! Se detta kalljästa bröd, du gör degen dagen innan på kvällen och gräddar det sedan bara på morgonen! PERFEKT! KANSKE DITT FRUKOSTBRÖD TILL I MORGON?

KALLJÄSTA RÅGFRALLOR
 4 små bröd,
 1 timme + jäsning över natten
1/3 paket jäst, 15 g


5 dl kallt vatten


2 msk havssalt


700 g ekologiskt vetemjöl (knappt 12 dl)


100 g fint rågmjöl (knappt 2 dl)


olja
Lös upp jästen i vatten. Tillsätt salt och de båda mjölsorterna. Arbeta ihop till en deg.
Knåda ordentligt i maskin i 20 minuter (eller 30 minuter för hand). Lägg degen i en bunke och snurra runt med olja. Täck med plast och ställ i kylen i 12-15 timmar.
Vänd upp degen på mjölat bakbord. Dela i fyra delar. Vänd bröden så att mjölet kommer uppåt. Sätt in i ugnen i 250 grader, sänk efter en stund till 220 och grädda i 10-12 minuter.


@monckan  och jag hittade varandra tidigt på instagram och vi inspirerar varandra hela tiden! Igår bakade hon ett av mina favoritbröd, Ankarstock! Så gott! Se så fint det blev! 



Även @marsjohanna har bakad denna Strawberry Smores Tart with Salted Pretzel härifrån! Så fin den blev!



Kvällens middag igår blev hemmagjord stenungsbakad pizza. Det blev en salamipizza med aubergine, kronärtskocka och svarta oliver! Det var tur att vi gjorde dubbel sats för idag får min son Isak besök av två kompisar och då är lunchen klar! Gårdagens ögonblick!



Det ser ut att bli soligt idag, så nu går vi ut och njuter av vårvärmen! Ha en fin dag och nu ska jag ut i trädgården! 


/Helena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar