söndag 3 maj 2015

STRAWBERRY CRUMBLE TART

VILKEN HELG!
Godmorgon alla fina! Vilken helg jag har haft! Så underbar helt enkelt! Trädgårdsarbete, kela med djuren,gräsklippning (som för övrigt tar 2 timmar!) löpning, matlagning (grilla så klart!) och bakning m.m. Snacka om att fylla på energidepåerna! Gårdagskvällen slutade med att först så lapade vi sol till solen gick ner på altanen sedan så tassade man ner i pollen som det var 40 grader i! Man slappnar av så mycket att det känns som man ska ramla ihop! Många gånger har tanken slaget mig om man bor rätt? På landet med en stort tomt och så finns det inte så många barn att leka med för min son men vi mår alla bra här och det är väl viktigaste?! KÄRLEK!

Väderprognosen har ju vacklat fram och tillbaka under veckan men gårdagens väder passade ju perfekt för grillning! Jag bara älskar grillat mat! Så min dessert för kvällen blev självklart sommar inspirerat! Det blev en Strawberry Crumble Tart! Så god den blev och len i smaken! Det står i receptet att när pajdegen är i formen ska den stå i kylen i några timmar och det stämmer. Skalet får då en krispig karaktär och lyfter hela desserten!


STRAWBERRY CRUMBLE TART
Skal
1 msk hackad mandel
3 msk florsocker
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
55 g smör, kallt, tärnat
1/2 äggula (Faktiskt rätt)
1/2 tsk vaniljsocker

Mandel topping
1,5 dl vetemjöl
0,4 dl strösocker
1 krm bakpulver
1 krm kanel
1 nypa salt
0,4 dl mandlar, hackade
55 g smör, smält

Cream Cheese fyllning
240 g philadelphiaost
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
240 g jordgubbar, halverade

Gör så här:
Skal - Blanda alla ingredienser i en matberedare. Lägg allt i en plastfolie efter det har blivit till en boll i matberedaren. Låt den ligga i kylskåpet i en timme. Ställ fram den och låt den bli rumstempererad, ca 20 minuter. Kavla ut den i en rund cirkel så att den täcker en form som är 15 cm i diameter, gärna upphöjt ordentligt upp på kanterna också. Plasta skalet och förvara i kylen i ca 4 timmar.

Mandeltopping - Mixa alla ingredienser i en matberedare. Vänta 5 minuter innan du formar degen till en rund boll. Sedan så trycker du ut små bollar av den bollen och lägger dem på en plåt.

Värm ugnen till 175 grader. Ställ in två galler, en längst ner och en högst upp. Lägg ett bakplåtspapper i pajskalet och fyll den med torra ärtor alt. ris. Ställ pajskalet längst ner och ställ degsmulorna längst upp. Grädda i 10 minuter. Ta sedan ut pajskalet och ta bort ärtor och bakplåtspapper och ställ den högst upp i ugnen och ställ brödsmulorna längst ner. Grädda i ytterligare 10 minuter. Ta ut allt och låt svalna.

Cream Cheese fyllnig - Vispa philadelphiaosten krämigt. Tillsätt florsocker och vaniljpulver. Vispa igen. Hacka jordgubbarna.


Fördela hälften av Cream Cheese fyllningen i pajskalet och fördela sedan jordgubbsbitarna ovanpå. Häll sedan resterande Cream Cheese fyllning ovanpå. Fördela Mandeltoppingen ovanpå. Pudra gärna florsocker på innan servering! 


En grillning utan ett gott bröd att doppa i såsen är ingen grillning för mig! Så självfallet bakade jag baguetter igår! Det blev ett rödbets- och fetaostbaguetter med flingsalt ovanpå! Både vi och hönsen blev glada då de fick det som var över sedan! Haha!


Se sån härlig färg rödbetorna ger degen! VACKERT!


Man skulle tro att det bara skulle räcka att klippa gräsmattan på våran stora tomt (3800 kmv) eftersom det tar så lång tid men icke sa nicke! Efteråt så krattar jag upp allt så att hönsen får sitt godis! Men det är så värt det, för de blir så glada! NÖJD FRU!


Bättre underhållning än att se på hönsen när de skvättar runt i gräset finns inte! De är bara så roliga! Haha! Gårdagens ögonblick!


Otroligt vad som kan växa på uppfarten! Ogräs eller inte? Vackert är det iallafall! 


Idag får jag min kära svärmor på besök! Jag undrar vad vi ska hitta på? Vi kommer garanterat att äta nåt gott för min kyl är full med gottigheter! Ha en fin söndag! 

/Helena

2 kommentarer: