måndag 31 augusti 2015

BAKED SNICKERS FILLED OREO CHEESECAKE

VARMT I KÖKET!
Godmorgon, då var det måndag igen! I helgen känns det som jag har inte gjort nåt annat än att passa upp på barn, visst sköter de sig själva men käket ska ju fixas så helgen har varit händelserik!

Alltid när gubben är borta så händer det en massa saker därhemma! Ta bara gårdagen som exempel! Jag gjorde varma mackor till grabbarna men innan dess hade jag bakat cheesecaken. Det hade tydligen droppat lite olja i ugnen för när jag skulle ta ut mackorna så fattade oljan eld! Snacka om panik jag fick! Man har ju hört flera gånger hur man ska gå tillväga när sånt händer men i stundens hetta så får man ju blackout! Det enda som slog mig var att man inte skulle slänga vatten på den!

Puh! Jag var skakis ett bra tag efter men nu hände det ju ingenting men ändå!

Söndagens dessert har jag haft i åtanke länge men jag har inte lyckas hitta ett recept som passar tycker jag! Bakad cheesecake kan vara lätt att göra men vissa ska krångla till det! Detta recept är riktigt bra! Det blev Baked Snickers Filled OREO Cheesecake! Tänk på att gräddningen på cheesecaken kan variera pga av att det är Snickersbitar i den! Lite "sladdrig" ska den vara men inte för mycket! Kom ihåg att ha bakplåtspapper i botten annars kommer det att vara svårt att få ut den!


BAKED SNICKERS FILLED OREO CHEESECAKE
20 OREO kakor
4 msk smör, smält

Fyllning
600 g Philadelphiaost, naturell
3 stora ägg
2,4 dl farinsocker
0,8 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
14 mini Snickers, hackade

Topping
150 g mörk choklad, hackad
0,5 dl vispgrädde

Garnering
ca 14 st mini Snickers, hackade

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa Oreo kakorna grovt i en mixer. Smält smöret och blanda i Oreo smulorna. Täck en form, ca 18 cm i diameter i bakplåtspapper och fördela sedan blandningen i formen, även upp på kanterna! Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, låt svalna.

Fyllning - Lägg all Philadelphia i en form och mixa den krämig med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Tillsätt sedan farinsocker, vispgrädde och vaniljpulver, blanda ordentligt men överarbeta inte! Hacka Minisnickerna grovt och lägg i dem till sist. Häll fyllninen i på Oreo skalet och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme på 150 grader. Den kan vara lite dallrig i mitten! Ställ den direkt i kylskåpet och låt den stå där i minst fyra timmar innan servering. 

Garnering - Hacka chokladen och smält den tillsammans med grädden i mikron i intervaller: 3*25 sek och rör om lite då och då, fortsätt tills allt har smält men lämna den aldrig! Fördela den på Cheesecaken och hacka all minisnickers grovt och sprid ut den på mitten på kakan!



Jag skulle inte överdriva om jag sa att jag nästan bakar bröd varje dag! Det går alltid åt, antingen äter vi det eller mina höns! Gårdagens brödbak blev ett par baguetter med flingsalt smulat på! Det var lika gott idag som frukostbröd!
GOTT!



Jag bara ÄLSKAR denna tiden på året! Va? Hur tänker du?! Men det är nu som man skördar om man har trädgård och jag bara njuter! Ta bara gårdagens middag som ex, jag visste inte riktigt vad kvällens middag skulle bli men efter denna skörd så blev jag inspirerad att göra en tomatpastasås med auberigne och färska örter!
LOVE MY GARDEN!




En del frösådda blommor kommer adrig upp, antingen är det för kallt eller så vill den helt enkelt inte! Jag har några krukor som jag har ställt undan som är "kanske de kommer". Denna vackra blomma lyste upp min tillvaro igår när jag vattnade där! Jag har ingen aning vad den heter men visst är den vacker?!
Gårdagens ögonblick!



Som den baknörd man är så blir man extra glad när mitt favoritprogram Hela Sverige Bakar tog hem priset igår på Kristallen för årets dokusåpa!

GRATTIS!

/Helena



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar