måndag 16 november 2015

BAKED COOKIE DOUGH OREO CHEESECAKE

EN RIKTIGT "CHECKAR AV" HELG!
Godmorgon! Härliga måndag igen! Hata eller älska den, men nu är den här iallafall! Eller som min fina vän @monckan på instagram skrev igår:

-"Hatar söndagar, för det är måndag imorron och den hatar jag ännu mer!"

Jag bakade faktiskt i lördags också men misslyckades totalt! Det kan bli så ibland (även för mig!) så vi får kavla upp armarna och finjustera receptet bara! Det blev ändå vårt lördagsfika men den fastnade inte på bild!

Jag vet inte var jag ska börja med att berätta om gårdagen för allt var bara så himla bra! På förmiddagen blev jag gräsänkling då gubben och son hjälpte svärfar lite så då passade jag på att springa! Jag älskar att springa och försöker att göra det nästintill varje dag, detta kanske låter mycket men nu är det så att jag har varit 10 ggr värre! Att göra något på en lagom nivå är inte riktigt min grej och inte allt för länge sedan så var jag riktigt träningstokig och kunde vara på gymmet 5 dagar i veckan, springa varje dag och gå morgonpromenader innan jobbet varje dag! Som ni föstår så var ju inte detta hållbart och jag var tvungen att bryta detta mönster, men nu tycker jag att jag har fått en hållbar livstil med både familj, träning och trädgård! Jag slog ändå personbästa igår på 11 km och brände 800 kalorier! STOLT OCH FAKTISKT NÖJD!

Som jag skrev i förra inlägget så sparade jag Cookie Dough smeten som blev över....men det blev inte så länge för jag hittade ett recept som jag bara var tvungen att göra! Haha! Eftersom min man är galen i ostkaka (jag kan ibland tycka att smaken påminner sig om just ostkaka!)så överraskade jag honom med denna Baked Cookie Dough OREO Cheesecake! Damn vad god den blev! Jag bara ÄLSKAR Cookie Dough!

Det är lätt att baka en Cheesecake, inte så många moment och tar inte så lång tid att göra men det enda luriga är gräddningen i ugnen, den ska nästan kännas ogräddad, lite skvalpig när du tar ut den för den sätter sig sedan, låter du den stå inne i ugnen för länge kommer den att kännas torr!


BAKED COOKIE DOUGH OREO CHEESECAKE

Botten
120 g OREO Kaka
60g Smör

Cookie Dough, 12 små bollar
55g smör
0,4 dl farinsocker
 0,5 tsk vaniljpulver
0,3 dl jordnötssmör, slät
0,9 dl florsocker
1 msk vetemjöl
1 nypa salt

0,6 dl mörka chokladknappar

Cheesecake
500 g philadelphiaost
100 g strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljpulver

Garnering
50 g mörk choklad

Gör så här:
Cookie Dough - Smält smöret i en kastrull. Tillsätt farinsockret och få det att koka upp under omrörning, sänk värmen lite och låt det småkoka i ungefär 1-2 minuter, sockret ska lösas upp. Ta av kastrullen från plattan och rör ner jordnötssmöret och till sist vaniljpulvret. Låt svalna i ca 15 minuter - det ska vara rinnigt! Tillsätt sedan florsockret, salt och vetemjölet och vispa ihop det med en elvisp. Lägg till sist i chokladknapparna. Låt stela i kylen i ca 10 minuter, ta sedan fram tallriken och forma degen till 12 små runda bollar.

Botten - Sätt ugnen på 175 grader. Mixa OREO kakorna i en matberedare och smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret har smält helt så häll i OREO smulorna och blanda väl. Klä en form, 18 cm i diameter i bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen och grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Låt svalna lite innan du fyller skalet!

Mixa philadelphiaosten, strösockret, äggen och vaniljpulvret i en bunke med elvisp. Häll smeten i formen och tryck försiktigt ner Cookie Dough bollarna.




 Ha gärna aluminiumfolie under formen då det kan rinna ut smör från OREO botten! Grädda längst ner i ugnen i ca 45-55 minuter. Den kommer att vara lite skvalpig och det ska den vara! Den sätter sig sedan i kylen! Låt svalna i rumstemperatur, ställ sedan den i kylen med plastfolie över sig! Låt den gärna stå i några timmar innan du skär upp den!

Hacka chokladen och värm den i mikron i intervaller, 3*25 sekunder och rör om lite då och då, fortsätt tills allt har smält men lämna den aldrig! Garnera kakan innan servering, spritsa slarvigt med en sked!



Ett nytt favorit recept som jag absolut kommer att göra om och prova mig fram med andra fyllningar! Det enda tråkiga med Bakad Ceesecake är färgen på kanterna och upp till men allt kan inte se snyggt ut!


Fick äran och se dessa fina Pepparkakspraliner på nätet igår! Men med mörk choklad! Varför inte?! Visst har Jamina Persson lyckats bra med dem? SÅ SNYGGA!


Det må vara november men min "gård" stannar inte upp för det! Igår blev det storstäd i två av hönsburarna! Jag tror att hönsen blev nöjda för jag fick full pott med ägg dagen efter!
LYCKA! 


Vi var tvungna att gräva ut i uteburarna igår också eftersom det blir ren lera där inne av regnet! Vi fyllde igen hålorna med grus och på så sätt dränerar det lite bättre! Inte det lättaste att gräva när det är höns överallt som vill fånga mask i leran! Haha!


Lördagens bild på mitt instagram @arstidsboden_ blev dessa härligt saftiga Chocolate Salted Caramel Shortbread Bars! Vill du göra dem själv så finns det i länken nedan:



Jag trivdes så bra i köket igårkväll så jag frifräste även med maten! När min son frågar mig vad vi ska äta så kan jag ofta inte svara på det helt för jag vet inte det ens själv! Gott blev det! Klyftpotatis med hemmagjorda vitlöks- och basilika krutonger och nybakat surdegsbröd!
MUMS!


Gubben tömde ut fågelholken igår och se vad som låg kvar! Ett okläckt ägg, fascinerande men samtidigt tråkigt!
GÅRDAGENS ÖGONBLICK!


Som jag sa så var min Thomas iväg till sin far och hjälpte honom, självklart måste jag ha med nåt gott till honom! Nu klarar han sig en vecka! Haha!


Ha nu en fin dag! Mina tankar går idag till en nära vän till mig som är på begravning. Vila i frid Madde!

/Helena 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar