måndag 9 november 2015

DOUBLE LAYER CHOCOLATE CHIP CARAMEL BROWNIE

VILKEN HÄRLIG SOLSÖNDAG VI FICK!
Måndag igen och vi stänger dörrarna till ytterligare en härlig helg!

Jag ville inte att gårdagen skulle ta slut...jag tror jag var ute hela dagen förutom när jag bakade! Haha! När man bor på landet så märker man oftare av när det är oroligt väder på natten men i lördagsnatt så trodde jag att jag skulle smälla av! Shit vad det blåste och slog överallt på utsidan! Våra växthusfönster på det nya blåste t.om av! Vad jag inte visste var ju att stormen freja hade erövrat västkusten, jag ska vara glad att vi hade ström dagen efter! Drabbades du av stormen?!

Ni som har följt mig ett tag vet att jag brukat göra bakverk som är "over the top" men det betyder inte att jag inte skulle uppskatta en "enkel" kaka! Gårdagens bak blev Double Layer Chocolate Chip Caramel Brownie! Lite lyxig blev den med både kondenserad mjölk och en massa choklad! Men nu när jag tänker efter så är det kanske en lyxkaka ändå! Haha!

-"Hur smakade den då?"
Som en kladdig kladdkaka/brownie med tuggmotsttånd av chokladknapparna och med en eftersmak av krämig caramel!
MUMSFILLIBABBA!


DOUBLE LAYER CHOCOLATE CHIP CARAMEL BROWNIE 320g mörk choklad, hackad
180 g smör
3,6 dl strösocker
3 stora ägg + 1 äggula
1 tsk vaniljpulver
1,8 dl vetemjöl
1 nypa salt

Fyllning
1 pkt, 150 g choklad knappar
1,8 dl kondencerad mjölk - sötad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20*25 cm i diameter i bakplåstpapper. Ända upp på kanterna. Hacka chokladen (320g) och smält det i mikron tillsammans med smöret. 3*25 sek och rör om lite då och då, fortsätt tills allt har smält men lämna den aldrig! Låt svalna något.

Vispa äggen plus äggulan tillsammans med strösockret i en bunke med elvisp, ca 3 minuter. Tillsätt vaniljpulvret. Rör ner den avsvalna chokladblandningen och till sist mjölet och saltet. 

Klicka ut hälften av smeten i formen och grädda den mitt i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut formen och sprid ut chokladknapparna ovanpå och sedan den kondencerade mjölken. Fördela resten av smeten ovanpå och grädda i ytterligare 20-25 minuter. Låt svalna i rumstemperatur och låt den gärna stå i kylen en liten stund innan du skär upp den!



Alla familjemedlemmar fick njuta av vintersolen igår även mina små älsklingar! 6 veckor är de idag och igår så lyckades vi se deras kön! 3 söta tjejer och en busig grabb blev det! Jag är både stolt och lycklig, nu kan vi planera burbyggandet!


Jag fick lite trädgårdsarbete gjort igår! Det är nu äntligen dax att sätta ner nästa års vitlökar! Man kan även sätta dem på våren men då blir det oftast bara en stor vitlöksklyfta iställer får en boll av klyftor! De skördar man sedan på sensommaren men du kan även ta blasten tidigare och klippa ner i kallsås eller i sallader!


Trots att Isak hade kompisar över och jag bjöd på en massa gott så blev det lite över efter helgens bak! Det fick bli en liten "goodybag" till några arbetskamrater! Lite snäll måste man väl få vara?!


Jag vet inte hur ní började eran arbetsdag idag men jag startade min med att bli väldigt glad och rörd när jag fick denna fina present av min fina vän Jejja! TACK UNDERBARA DU!
DAGENS ÖGONBLICK!


-"Varför har du så stora öron?!"
-"Det har jag för att kunna höra när det är keldags!" Haha!


Det var dagens inlägg! Hoppas jag har kunnat inspirera! Faller inte detta recept er i smaken så finns det en massa andra smarriga här på bloggen, kika runt vetja!

/Helena










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar