lördag 14 november 2015

PEANUTBUTTER COOKIE DOUGH CUPS

SORG I HJÄRTAT IDAG!
Godmorgon alla fina! När jag vaknade imorse och kollade genom mitt flöde på instagram, så kände jag direkt att någonting var fel! Vad hade hänt?! Kollade nyheterna och det bara knöts sig i bröstet....fruktansvärt! Finns inga ord! Jag hoppas verkligen att inte detta sker på fler ställen och inte heller överskuggar flyktingskatastrofen! Vi måste ju kunna särskilja folk som flyr och terroister och att vi inte använder detta som en ursäkt för att stänga mer gränser!
Idag går mina tankar till offrena, deras familj och vänner!
KÄRLEK!!

Övervägde först att strunta i att skriva ett inlägg idag men jag kände att jag behövde skriva av mig! 
Jag hade lyxen att gå tidigare från jobbet igår och det gjorde hela min fredag! Jag hann göra så mycket! Bl.a dessa Peanutbutter Cookie Dough Cups! Jag har en svaghet för Cookie Dough så lyckan var total! De blev mitt fredagsgodis! Men denna Cookie Dough använder man smält smör i istället för rumstempererat! Jag har en plan med dessa till ett bakverk som jag ska göra lite längre fram...!

TIPS!
  • Denna sats av Cookie Dough räcker till 24 stycken Cups men jag har bara använt hälften dvs 12 stycken. Ska du göra alla 24 stycken så dubblera chokladmängden till 600 g. 
  • Cookie Dough smeten kommer att först bli lös efter att du har blandat allt men efter tiden i kylen får den en bra konsistens!
  • Använd gärna plasthandskar när du tar bort formen från Cupsen, annars blir det lätt fingeravtryck!
  • Du kan byta ut mjölkchokladen mot mörk choklad eller vit!


PEANUTBUTTER COOKIE DOUGH CUPS
110 g (1,2 dl) smör
0,8 dl farinsocker
 1 tsk vaniljpulver
0,6 dl jordnötssmör, slät
1,8 dl florsocker
2 msk vetemjöl
1 nypa salt
1,2 dl mörka chokladknappar

Garnering
300 g mjölk choklad (Odense)

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt farinsockret och få det att koka upp under omrörning, sänk värmen lite och låt det småkoka i ungefär 1-2 minuter, sockret ska lösas upp. Ta av kastrullen från plattan och rör ner jordnötssmöret och till sist vaniljpulvret. Låt svalna i ca 15 minuter - det ska vara rinnigt! Tillsätt sedan florsockret, salt och vetemjölet och vispa ihop det med en elvisp. Lägg till sist i chokladknapparna. Låt stela i kylen i ca 10 minuter, ta sedan fram tallriken och låt den stå i rumstemperatur tills du ska använda den - du vill inte ha den för hård!




Förbered formarna - Hacka chokladen och värm den i mikron i intervaller: 3*25 sekunder och rör om lite då och då, fortsätt till allt har smält men lämna den aldrig! Ta fram dina formar, jag använde mig av mini muffinsformar och ställde dem i en muffinsform för att inte de skulle få ovala kanter när chokladen är mjuk.




 Börja pensla kanterna och botten på alla med en mini pensel. Ställ in formen i kylen för att stelna i ca 10 minuter. Fortsätt processen 2 gånger till.

Forma Cookie Dough smeten till små runda bollar och lägg dem i formarna och platta till dem lite. 




Värm chokladen igen om så behövs i några sekunder i mikron och spritsa sedan varje form ovanpå Cookie Dough. Låt stela i frysen i ca 10 minuter. Ta av formen på alla och sen är det bara att servera. Förvaras i kylskåp i en burk med lock.



Vem kan motstå en tallrik med godsaker? Inte jag! Haha!


Tänk att göra en sån här lika stor som en tårta?!
MUMS!


Jag gjorde full sats av Cookie Dough men använde mig bara av hälften, resten formade jag till små runda bollar och frös in dem för framtida bakverk!
DEN SOM SPAR DEN HAR!


Jag följer inte många program på tv (har inte tid att sitta i soffan, haha!) men när min favorit sångare Jill Johnsson bjuder upp så är jag inte sen på att haka på! Vilket program! Jag såg det första programmet på den andra säsongen i går och visst håller det samma klass som tidigare?!

NÅGONGÅNG I LIVET MÅSTE JAG ÅKA TILL NASHVILLE OCH KÄNNA PÅ DESS ATMOSFÄR! 


Igår hade jag lovat min son pannkakefrukost, så imorse blev det stekedags! Amerikanska pannkakor blev det så klart! 
GOTTIGOTTGOTT!


Jag kan inte få nog av en nytänd brasa och det verkar inte som min katt Mille inte kan få det heller! Lyckan är total!
GÅRDAGENS ÖGONBLICK!


Ta nu hand om varandra i denna oroliga tid och så hoppas vi att alla visar medmänsklighet till varandra!
KRAM

/Helena







2 kommentarer:

  1. Hej! kan man göra dessa i förväg och frysa in dem? :) tack för bra blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Det ska gå bra att frysa in dem men låt dem tina upp försiktigt i kylskåp så dem inte svettas för mycket.

      Radera