tisdag 24 november 2015

WHITE CHOCOLATE PEANUTBUTTER COOKIE DOUGH FUDGE

300:e BLOGGINLÄGGET! GRATTIS BLOGGEN!
Godmorgon alla fina! Tänk så fort det går när man har det roligt?! Med bara 1 månad kvar till Jul känns det som det är många med mig som står och bakar i sitt kök! KUL!

Vad har du för favorit recept som du bakar? Själv så blir det mycket choklad...såklart! Men jag har faktiskt en annan last kring Jul och det är pepparkakor med grönmögelost! SÅ GOTT! Nu såg jag även att nån på instagram hade tjuvstarat julen med skinka och vörtbröd! Det måste jag handla nu till första Advent också! Alla dessa cravings man har!
Haha!

Jag blev så sjukt nöjd med Nutellapajen i helgen, både smak- och utseendemässigt att jag tänkte att den blir nog svårslagen! För att citera min första provsmakare:
-"Hur kunde den bli så god?"

När man bakar mycket så är det självklart att man ger bort mycket! Jag tycker att det är ren lycka att se andra bli glad för nåt som jag har gjort! Men godis är nåt jag ofta behåller för mig själv, de har lång hållbarhet och så är det gott ibland att ta en bit när energin tryter! Gårdagens bak blev White Chocolate Peanutbutter Cookie Dough Fudge! Väldigt nöjd med det här namnet, hur gott låter inte det?! Som den Cookie Dough freak jag är, är denna drömmen!
SÅ GOD! EN NY FAVORIT FAKTISKT!



WHITE CHOCOLATE PEANUTBUTTER COOKIE DOUGH FUDGE

110 g smör, rumsvarmt
1,8 dl ljus muskovado socker
1 tsk vaniljpulver
4,8 dl vetemjöl
1 burk kondenserad mjölk (okokt)
2,4 dl (1 pkt) mörka chokladknappar

Topping
2,4 dl jordnötssmör, slät
1,6 dl (ca 100g) vit choklad

Gör så här;
Mixa smör och sockret poröst med en elvisp i en bunke, i ca 3 minuter. Tillsätt vaniljpulver och mixa igen. Tillsätt vetemjöl och den kondenserade mjölken och vispa igen. Tillsätt tillsist chokladknapparna.

Klä en form, 20*20 cm i bakplåtspapper, ända upp på kanterna. Fördela smeten i formen. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar.

Topping - Hacka chokladen och värm den i mikron tillsammans med jordnötssmöret i intervaller: 3*25 sekunder, rör om lite då och då men lämna den aldrig! Fördela toppingen på kakan. Låt stelna i kylen, minst 1 timme. 



Skär upp den sedan med en vass kniv!


BILDBOMB! Kunde inte låta bli, den var bara för läcker att fota!


Skarpa kanter gillar vi!


I love Cookie Dough!


...och så måste jag självklart fresta!


När jag åt min frukost vid 08.00 så var det fortfarande mörkt ute...det är tur att det är en kort tid på året det är så här! Jag får drömma mig bort, tänka på roliga saker, som middagen i helgen tex! Matlagning med min babe (vegetariska canneloni) utelek med min son! SA JAG ATT JAG LÄNGTAR TILL VÅREN?! JAG ÄR INGEN VINTERMÄNNISKA! HAHA! HELGENS ÖGONBLICK!


Jag måste säga att det känns lite personligare att handla grönt när det står vem som har odlat dem på paketen! Vem vet, det kanske står mitt och min mans namn på dem i framtiden?!
DRÖMMA MÅSTE MAN FÅ GÖRA!


Ni har väl inte missat att jag har två etiketter här på bloggen med julbak och julgodis? I ett av inläggen finns denna smarriga Salmiak kola! Vill du göra dem själv så finns receptet i länken nedan:



Övermogen frukt kan tyckas vara skräp för andra, men är guld för mina höns och kaniner! De älskar att slafsa i sig det! Då blir de nöjda!


Som vilket familjefoto som helst så är det svårt att fånga alla på samma bild! De kollar kanske inte in i kameran men de är där iallafall! Haha! Idag är vi 10 veckor! 2 killar och 2 tjejer! (Först trodde vi att det var tre tjejer, men det är svårt att se kön så tidigt, jag är nöjd iallafall!)


Det var det inlägget! Hoppas receptet faller er i smaken lika mycket som det gjorde för mig! Denna Fudge var bara så god! Fudge är en ny flik här på bloggen och där ska det fyllas på! Ha en fin tisdag!

/Helena










4 kommentarer:

  1. Den kondenserade mjölken, är den kokad, likt dulche de leche eller bara öppna som den är?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är okokt alltså inte som kola utan precis ur burken.

      Radera
  2. Hej! Kan man hoppa över chokladknapparna i denna fudge eller blir smeten för "lös" då tro?

    Mvh Josefina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inga problem! Knapparna är bara utfyllnad!

      Radera