måndag 14 november 2016

CARAMEL CRUNCH BROWNIE

ÄR DET REDAN SLUTET PÅ NOVEMBER....?!

Hej där! Kul att just du tittar in här hos mig och min blogg! Hoppas jag kan inspirera! Jag fattade inte riktigt att det var farsdag igår först för jag tänkte att det är ju i mitten på november....men vänta det är det ju nu! Usch....visst har hösten gått fort?! Det firades med sovmorgon, lång frukost och familjemys hela dagen! Hur firade du på farsdag?

Det var inte bara farsdag som firades igår utan även att vi blev klara med det nya rummet! Yes! Nu är det bara tapet kvar! Min tidsoptimism fick sig en knäpp på näsan för allt tar lite längre tid än vad jag trodde. Så blir det när man har djur, hus, jobb och  barn!

Här på bloggen kan man se de 10 populäraste recepten hos er och ett som alltid har varit med på den listan är Caramel Crunch Brownie! Det var ett av de första "over the top" brownies jag gjorde och har länge velat göra om den! Igår var det dags! Min son visste inte om att jag skulle göra om den, men det första han sa efter han hade smakat den var - "den här har du gjort förut mamma va?". Haha, snacka om bra smakminnen!


CARAMEL CRUNCH BROWNIE
110 g smör, smält
50 g mörk choklad
1,2 dl kakao
3 dl strösocker
1 nypa salt
1 ägg
1 tsk vaniljpulver,
1,5 dl vetemjöl
1 dl choklad knappar



Caramel
300 g mjuka kolor (tex werthers mjuka eller ako gräddkola)
1 msk kondenserad mjök (ej kokad)
0,5 msk vatten
1,8 dl Rice krispies

Nougat
1,5 dl strösocker
0,75 dl kondenserad mjölk (ej kokad)
40 g smör
105 g marshmallow fluff
2 msk jordnötssmör

Chokladöverdrag
165 g mörk choklad
25 g smör
1 msk vispgrädde



Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen på låg värmne. Blanda ner alla övriga ingredienser med en slickepott. Klä en form, 20*25 cm i bakplåtspapper och tryck ut smeten jämnt. Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter. Låt svalna helt innan du lägger på det andra lagret.


Caramel - Lägg kolorna, den kondenserade mjölken och vatten i en skål. 

Värm i intervaller, 4*30 sek åt gången och rör om lite då och då. Upprepa tills kolan har smält. Rör sedan den tills den är slät.

 Häll i Rice Krispies. rör om igen.

Häll den över den avsvalnade brownien i formen.

 Placera formen i frysen medan du gör andra lagret.

Nougat - Lägg socker, kondenserad mjölk och smör i en kastrull. 
Koka på medelvärme, rör om ofta.
Sänk värmen till medium. Sjud i 5 minuter. Ta bort från värmen, rör ner marshmallow och jordnötssmör. 
Häll den på caramellagret och fördela den jämnt. 
Ställ den tillbaka i frysen i ca 30 min medan du gör nästa lager.

Chokladlagret - Lägg choklad, grädde och smör i en kastrull. 
Värm på svag värme, rör om ofta och värm tills chokladen har smält. 

Vispa smeten slät. Häll den över nougaten och jämna till lagret jämnt i formen.

 Låt stå och stelna i kylen i ca 2 timmar.







Det som är bäst med sådana här bakverk är att man kan skära storlekar efter eget önske mål! Ibland kanske man bara vill ha en mumsbit medans andra gånger vill man unna sig rejält!


Jag vet inte om jag har delat med mig här på bloggen att vi inte längre har värphöns. Vi var tvungna att ta bort dem nu i höstas pga sjukdom. Så tråkigt och så saknade! Eftersom de skedde så pass sent så valde vi att vänta med att skaffa nya förrän till nästa vår. Vilket sjukdomsår det har varit i år, först kom en ny stark virus som drabbade/dödade kaniner sedan kom denna! Usch, så tråkigt för alla drabbade! Jag kommer aldrig vänja mig vid köpeägg för ens egna smakar ju så mycket bättre. Sedan vet man ju om deras förhållanden och att de trycker i dem en massa för att få ut det perfekta ägget MEN just nu har jag inge val än att köpa dem (självklart ekologiska men man vet ju tyvärr aldrig). Jag kan inte äta bara vaktelägg. Minneskort från i somras! KÄRLEK!


Gillar du också brownie måste du testa denna Hallon brownie! Så goda smaker och saftig! Det behöver inte hela tiden vara "too much"! Recept i länken nedan!




Vilken härlig och solig sen höstdag vi fick igår! Jag kunde tom ta ut mina kaniner på en promenad! Jag blir så glad och varm när jag ser hur glad de bli! Öronen som slår emot varandra och bakbenen som hoppar i luften! Här har vi fina Baccardi som lapar lite sol! LYCKA!


Jag tycker det är så fascinerande med moder jord. När vintern kommer går allt in i vila för att sedan väckas upp på våren igen! Denna ros fick ett tragisk slut, mitt i blommningen också! Morgonens ögonblickskort!


Ha nu en riktigt fin dag, kanske baka nåt från bloggen?

/Helena














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar