fredag 11 november 2016

3 LAYER CHOCOLATE TRUFFLESCHOKLADENS DAG IDAG!

Hej där! Denna vecka har kännts väldigt lång och det har hänt alldeles för mycket utöver så jag känner att det får räcka nu! Ta gårdagen tex. vi lämnar in bilen för lagning, ingen stor grej, hämtar den sedan på eftermiddagen. MEN efter att gubben har kört den ett tag börjar den att strula igen! Saken är den att jag hade en massa ärrenden att göra, mitt i en veckohandling men så det var bara att släppa allt, lämna in den igen och nu vet vi inte ens om vi får bilen till helgen! Gah! Orka! Bilen paj och ingenting gjort som jag hade tänkt mig! Det var tur att jag hade kvällens dessert färdigt iallafall!
Hur har din vecka sett ut?

Jag tycker att alla temadagar har sin charm MEN den som ligger mig närmast om hjärta är Chokladens dag! OCH det är det idag! JIPPY! Det var faktiskt den dagen som fick mig att öppna upp ögonen för kladdiga choklad bakverk! Jag har alltid bakat och gjort som alla andra, mycket traditionella bakverk (som man kan se på tidigare inlägg här på bloggen) men för två års sedan fick jag en ide inför just denna dag, jag gjorde hela veckan som chokladtema och sen var jag fast! Älskar att baka med choklad! Den kan få så många olika smaker! Sen har det bara eskalerat! Haha! Hur började du att baka?

Jag kunde inte bestämma mig för vilken choklad sort jag skulle baka med så jag tänkte varför inte fira alla? Det blev 3 Layer Chocolate Truffles! MUMSFILLIBABA SÅ GOTT! Nu är det andra gången denna vecka som jag inte kan få nog av att "provsmaka! Haha! Jag trodde först att den skulle kännas mäktig men det blev den inte! Och vilka smaker! Konsistensen påminner om en Dubbel Nougat! Det absolut bästa är att du slipper hålla på att rulla tryfflar för du gör ju dem i en brödform och sen sköter den sig själv. Bara att skära upp! Perfekt till stor fikat! Endast 4 ingredienser !


3 LAYER CHOCOLATE TRUFFLE
300 g mörk choklad
300 g mjölk choklad
300 g vit choklad
4 dl vispgrädde

Gör så här:
Täck en plåt brödform i plastfolie, botten och sidorna. Hacka den mörka chokladen och värm den tillsammans med 2 dl vispgrädde i mikron i intervaller. Rör om ordentligt men lämna den aldrig. Häll den i den plastade formen och fördela den jämnt. Dunka gärna till den mot bordet en gång så försvinner ev bubblor. Låt stelna i kyleni minst 2 timmar. Hinnan ska stelna. innan du häller på andra lagret! 

Hacka mjölk chokladen och värm den tillsammans med 1 dl grädde i mikon. Se ovan hur! Fördela den på den mörka chokladen jämnt, dunka mot bordet en gång och låt stela i kylen i minst 2 timmar. Även här ska hinnan stelna helt innan du häller på det sista lagret.

Hacka den vita chokladen och blanda den med 1 dl grädde och värm och fördela den som ovan beskrivning. Låt stela i kylen i minst 2 timmar. Lyft upp "limpan" och dra försiktigt bort plasten och skär upp den med en ren, halv varm kniv!Förvaras i burk med lock i kylskåp.Se så läcker den blev!


Gapa stort! Haha!Förra årets bidrag till Chokladens dag var dessa Dark Chocolate Marshmallow Brownie Cookie! Vill du göra de själv så finns de på länken nedan; Ni vet dom där "spagetti" pumporna som Jamie Oliver hela tiden pushar på i sina matlagningsprogram, odlade jag i år! Så spännande! Får snart se hur innnehållet ser ut! Såklart jag kommer att vissa er senare! Här ligger de och mognar.


Såklart vi ska ha lite fredagsfika med till jobbet! Nåt gott måste man väl ändå ha att se fram emot?! MUMS


Jaha, då var det nog årets sista bad i bubbelpoolen igår! Vi har ändå badat 6 dagar i veckan sedan i april så det känns lite tomt och vemodigt faktiskt! Detta får självklart bli gårdagens ögonblick kort! Firar med vin t.om! Men men den som väntar på nåt gott...våren är snart här! Hoppas ni unnar er lite extra choklad i dag och att ni har nåt kul att se framemot i helgen! Själv blir det först ostbricka ikväll med familjen sen får vi se vad helgen har att erbjuda!


/Helena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar