fredag 18 november 2016

DAIM- OCH KOLAPAJ MED CHOKLADGÖMMA

FREDAG HELA DAGEN!

Hej där! Äntligen helg och jag hoppas den flyter på för jag vill ha helg typ nu! Haha! Ikväll blir vi barnfria då sonen och hans klass ska ansvara för veckans disco på skolan! Så stor han har blivit min lilla kille, 13 år , inget barn lägre! Detta har jag helt glömt bort tills igår när han sa det, så kvällens taco får bli en vuxnare variant!

Förnyat ett gammalt recept här på bloggen som bara blev så god! Daim och Kolapajen men med mer choklad i botten!
 





DAIM- OCH KOLAPAJ med CHOKLADGÖMMA
3 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl florsocker
1 äggula

Lager
100 g mörk choklad

Kolafyllning
4 1/2 dl strösocker
6 msk vatten
8 msk vispgrädde
12 msk osaltat smör

Fyllning & Garnering
75 g mjölchoklad, grovhackad
2 pkt dubbel Daim, grovhackade

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. 
Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen.
Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och lägg den i en pajform, 18 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel för att undvika luftbubblor under gräddning.

  Lägg en bit bakplåtspapper på pajen, den ska gärna hänga över lite grann. Fyll den med ex grötris. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, ta ut pajen och ta bort riset och bakplåtspappret. Grädda ytterligare i 10 minuter. Lägg i den hackade chokladen på skalet direkt så den hininer smälta.




Kolafyllning - Blanda socker och vatten i en kastrull. 

Låt sockerlagen koka upp och låt den sedan koka tills den  är djupt gyllenbrun. 
Ta bort kastrullen från värmen och rör försiktigt ner vispgrädde och sedan smöret. 

Låt blandningen svalna i någon minut.

Fyll pajskalet med 1/3 Daimbitar och all mjölkchoklad. Häll sedan på kolafyllningen. Avsluta med att lägga på de andra Daimbitarna.



Fika med till första provsmakaren idag, lyxade till det lite bara för att det är fredag! Lycka! Dagens ögonblickskort




Ha nu en riktigt fin dag!

/Helena






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar