lördag 19 november 2016

GOOEY CHOCOLATE POPCORN PEANUTBUTTER CUPS BALLS

LÖRDAGSMYS!

Godmorgon! Hej där fina du! Vilken mysig kväll det blev igår, helt i min smak! Mys här hemma med god mat, bakning, träna och film sedan på kvällen. Plus att sonen var ju på disco så han var mer än nöjd när han kom hem! Hade du en fin kväll?

Jag är en popcorn älskare som kräver sin popcorn skål när det blir film men igår så twistade jag till dem! Det blev GOOEY Chocolate Popcorn Peanutbutter Cups Balls! De blev bara så goda, själva popcorn blandningen blev to die for! Både jag och gubben gick och små åt ur skålen under tiden. Smaken blev väldigt luftig och hade en smak av popcorn, marshmallow, nötter och choklad.


GOOEY CHOCOLATE POPCORN PEANUTBUTTER CUPS BALLS, ca 20 st normal stora
1 påse mikro popcorn
0,6 dl jordnötter
2 msk smör
5 dl mini marshmallow
0,8 dl jordnötssmör
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
 2 påsar mini peanutbutter cups alt. din favorit choklad, nerhackad

Garnering och topping
200 g mörk choklad, grov hackad

Gör så här:
Micra popcornen och hacka nötterna slarvigt. Blanda popcorn och nötter i en stor skål. Mikra mini marshmallow, smör i intervaller tills det har smält, 3*25 sekunder men lämna den aldrig! Blanda ordentligt när allt har smält. Tillsätt jordnötssmör, salt och vaniljextrakt och blanda ner det sedan i popcornblandningen. Gärna med plasthandskar! Låt svalna något innan du tillsätter något fin hackade mini peanutbutter cups.

Ta sedan en stor matsked och forma dem till runda bollar och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Låt stå i kylen när du fixar garneringen.

Hacka chokladen och värm den sedan i mikron i intervaller, 3*25 sekunder och rör om lite då och då, fortsätt tills allt har blandats men lämna det aldrig! Doppa en boll i taget, halva bollen och låt dem gärna mellan landa på ett galler innan du ställer dem på en plåt. Låt stelna i kylen. Efter de har stelnat spritsar du ut den resterande chokladen på bollarna. Låt stelna i kylen innan servering. Förvaras i burk med lock i kylskåp. Visst ser de läckra ut?


Jag har gjort en annan variant på popcorn tidigare som också blev riktig god! Nutella Filled Chocolate Caramel Popcorn Balls! SÅ GODA! Recept i länken nedan:Vi har inte bara valt att fixa på våra ställen i huset utan även i sonens! Tapeterna är köpta men jag kunde inte låta bli att köpa några saker till hans rum när jag ändå var på Ikea tidigare i veckan! En liten myshörna blev det! Gårdagens ögonblicks kort blev det när första fredagsmyset blev.


Ha nu en fin lördag med vad ni än hittar på! Här är det några saker som står på agendan, vi får se vad vi hinner med!

/Helena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar