måndag 26 mars 2018

6-LAYER SNICKERS BROWNIE EASTER CAKE




GRÄSÄNKA OCH 2 NYA FAMILJE MEDLEMMAR!

Hoppas din helg har varit bra! Min har varit lite annorlunda kan man säga! Jag ha ju också ett 4:e stort intresse efter baka, trädgård och matlagning och det är Belgiska jätte kaniner! Gah de är bara för underbara! Har du träffat en sån? De är nästan lika stora som små hundar, stora ståtliga öron men hur snälla som helst! Jag brukar gå runt med dem i koppel här på tomten. Hur som helst tillbaka till vad som hände i lördags....

Jag har hittat två avels hanar i Borlänge av alla ställen och har velat länge om vi skulle ta en road trip dit, sagt och gjort i går så åkte gubben och sonen dit, en biltur på 12 timmar! Jag valde att vara hemma, dels för att jag kan inte köra själv då jag inte har nåt körkort och så har jag hur mycket omplanteringar som helst som måste göras!

Jag tycker det är lite jobbigt att vara själv hemma, varför vet jag inte för jag är en annars stark och självgående person. Så jag gjorde så mycket som möjligt den dagen för att tiden skulle gå fort! Haha! Nu har vi dem hemma iallafall! Sebbe och Sam, 11 veckor. Bild senare i inlägget!

Jag slog på stort med mitt bak, det fick bli en tårta, då fick jag ju nåt att pilla med hela dagen! Rätt passande ändå för nästa helg är det ju påsk! En tårta med extra av allt! 6-Layer Snickers Brownie Easter Cake! Tar lite tid men det är så värt det! Testa! Den kommer lätt bli fikats snackis!




6-LAYER SNICKERS BROWNIE EASTER CAKE
Kaka
3 dl vetemjöl
3,6 dl strösocker
1,25 dl kakao
1/2 tsk bikarbonat
0,75 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 små ägg (rumsvarma)
1,8 dl mjölk, rumsvarmt
1,8 dl starkt svart kaffe, varmt
0,9 dl olivolja alt. rapsolja
2 tsk vaniljpulver

Peanutbutter Cream
3 dl jordnötssmör
4 dl cream cheese
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Mörk chokladkolasås
100 g mörk choklad, 70%
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
25 g smör


Ljus chokladfrosting
100 g mörk choklad
125 g mellanmörk choklad
1,35 dl vispgrädde
1 msk glykosirap eller vit sirap
175 g smör, rumsvarmt

Gör så här;
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 3 stycken springformar, 15 cm i diameter. Blanda vetemjöl, strösocker, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en skål. Ställ åt sidan. Vispa ägg, mjölk, kaffe, olja och vaniljpulver i en annan skål med elvisp. Blanda i mjölblandningen och vispa allt i ca 3 minuter. Smeten kommer att vara lös! Fördela smeten i de tre skålarna, ca 680 g per form.

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter, kolla hur de ser ut, vrid formarna och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna i formarna i ca 20 minuter innan du stjälper upp dem på ett galler för att svalna helt. 

Peanutbutter cream - Mosa ihop jordnötssmör, cream cheese och socker med en slev. Vispa grädden och vänd ner i smeten. Bred krämen på mellan tårtbottnarna.

Chokladkolasås - Finhacka chokladen och blanda med grädde, sirap och smör i en kastrull. Puttra på medelvärme till en tjock chokladsås. Låt svalna.


Ljus chokladfrosting - Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå i 2 minuter. Rör till en jämn chokladsmet. Låt svalna.'

Vispa med en elvisp in det rumsvarma smöret i bitar i chokladsmeten. Smeten ska bli helt slät.

Montera ihop tårtan med peanutbutter cream mellan bottnarna.

Avsluta med att lägg på locket.
Klä tårtan med ljus chokladfrosting och ställ i kyl ca 30 minuter. Tag ut och häll chokladkolasåsen på.


Olika bruna nyanser är så läckra ihop! När sedan våren kickar igång ordentligt kommer jag att ta mer utomhuskort så ni får ta del av den fina miljön som finns här!


En perfekt Brownie blev det, luftig men saftig!


Helena "fresterskan" Nilsson det är jag! Haha!


Helgens frukostbröd fick bli ett par surdegsbaguetter! De med lite choklad och ost på är ju bara för goda!


Klippte ner sticklingar från mina vindrankor i höstas och nu börjar de knoppa för fullt! Dessa ska sedan placeras i ett av mina växthus! Hoppas få stor skörd sedan!


Ett av mina favorita Påskrecept är dessa Two Layer Easter Truffle! Har du inte testat dem för så gör de! Riktigt gott med två olika choklader i samma bakverk! Recept i länken nedan!



Jag blir fortfarande stolt som en tupp när jag startar brasan själv trots att jag har bott med hus och kamin i snart 11 år! Det är annars gubbens uppgift men ihelgen fick jag tända den själv! Det är det enda jag kommer att sakna sedan när det blir vår/sommar för det är nåt speciellt med sprackande brasa!


Här är de mina nya kaninbebisar! Sebbe längst fram och Sam därbakom! Lycka! Självklart dagens kort!


Det ä lite svårt att ha sådana här läckerheter i mitt kylskåp när man har en snart 15 åring hemma och säga att godis och sånt äter vi bara på helgerna! Haha!


Tårta är nåt jag inte gör ofta men det får bli en ändring på det! Riktigt kul faktisk! Brukar du baka nåt speciellt till påsken?


Helena

2 kommentarer:

  1. Åh så härligt att se dina inlägg igen! Som jag saknat dem! Detta blir min och min systers påskprojekt. Ser underbar ut! 💓💓😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad kul! Lite syskonbak är ju så härligt!💓 Lycka till!😃

      Radera