fredag 23 mars 2018

GOOEY CHOCOLATE BUCKEYE BALLS

FREDAGSGOTT!

Hej där och trevlig fredag på dig! Kul att du tittar in här hos mig!Jag har kommit på mig själv att jag har varit extra glad denna vecka och det är inte vårkänslor för det har all den där onödiga snön tagit bort! Nä jag kom på att det har ju med att jag är aktiv här igen och att jag får luska fram smarriga recept! En så lycka!

Jag har friskat upp minnet och kolla igenom några gamla inlägg och sett några som det kliar i fingrarna på att göra en "up to date" på! Det känns ju extra kul för mig eftersom denna blogg inte bara innehåller recept, utan även är som en dagbok för mig, man ser allt man har gjort här på gården och hur långt vi faktiskt har kommit! Man blir alldeles varm om hjärtat!

Nytt för denna gång är ju att jag har bytt namn på mitt andra instagram konto från @detenklalivet till @vildrosgarden! Det namnet passar så mycket bättre, vi bor på vildrosvägen och jag ser nu vår verksamhet som en gård och så vill vi ju starta nån form av försäljning, så det passar så mycket bättre!

Vad tycker ni? 


Jag får ofta frågan vilken typ av recept jag föredrar och eftersom jag som så många andra har fullspäckat schema så föredrar jag recept som antingen är snabba att göra eller som klarar sig själv. Det ska vara kul att baka, inte ångestladdat! Man ska inte behöva vara expert för att klara av att göra smarriga desserter! Man kommer långt med bakglädje och intresse!Med detta sagt så förstår ni varför jag föll för denna kombon, GOOEY CHOCOLATE BUCKEYE BALLS! Den tog mig 45 min från början till slut och sån läckerbit det blev! En blandning av chokladen Mars och Snickers! Kanske ditt fredagsgodis?!

TIPS!

 • Låt gärna bollarna få mellanlanda efter choklad doppet på ett galler så att den överflödiga chokladen kan rinna av
 • Smörj in skedarna med lite lätt olja så släpper kolan lättare  GOOEY CHOCOLATE BUCKEYE BALLS
  Buckeye
  2,4 dl jordnötssmör
  55 g smör, rumsvarmt
  3/4 tsk vaniljpulver
  1 msk farinsocker
  4 dl florsocker

  Garnering
  200 g mörk choklad
  1 tsk olja

  Topping
  20 st Werthers mjuka kolor
  1 msk vispgrädde
  1,8 dl saltade jordnötter

  Gör så här:
  Ställ fram smöret i tid så det blir rumsvarmt. Blanda alla ingredienser till Buckeye i en skål med en elvisp så det blandas ordentligt. Forma den sedan till små bollar, ca 1 msk och ställ dem på en bricka med bakplåtspapper. Ställ den sedan i frysen i 15 min. 

  Hacka chokladen till garneringen, värm den sedan i mikron tillsammans med oljan i intervaller, 3*25 sek och rör om lite då och då. Fortsätt tills allt har smält.

  Tryck ner en tandpetare sedan i Buckeyen och doppa den i chokladen, halva bollen. Låt stå i kylen sedan under tiden du gör toppingen.

  Hacka jordnötterna och smält sedan Werthers och grädden i en skål i mikron tills det har smält samman. Se ovan! Blanda sedan i jordnötterna. Det kan vara varmt!Klicka en klick sedan på varje boll och låt dem sedan stå i kylen en stund för att stelna innan servering!

  ÄT OCH NJUT! Perfekt GE BORT PRESENT!  Det är en viss charm över att ställa fram sitt eget godis, det smakar så mycket godare!  Ja man får fresta...alltid!  I helgen känns det ändå som att våren kommer på allvar, vi ställer fram klockan eller som jag har lärt mig, man ställer fram utemöblerna haha! Men nåt som känns konstigt är att helgen efter är det påsk! Så tidigt den är iår! Gah! Har solen ens hunnit bli varm?! Ni måste bara testa att baka denna påsk inspirerade brownie! Chocolate Bownie Ester Bomb! Så god!
  Recept i länken nedan:
  Här får ni en glimt på vårt största vårprojekt! Bygga en pollytunnel på 200 kvadrat! Slänger in lite bilder under byggets gång så ni också är med! Detta har varit mitt/vårt drömbygge under många år så såklart det kanns fantastiskt! Vi har döpt det till Templet, känns passande!   I Templet ska det främst vara tomater. Vi har bestämt att vi ska specialisera oss på det, för vem älskar inte solkyssta tomater?! I mitt drivväxthus har det stått tomatsådder sedan i slutet på Januari och i år kommer vi nog upp i ett 60-tal olika sorter! Lycka! Jag sa ju att jag hade många intressen, haha! Varför välja en när man kan ha alla?!  Man kan tro att tomatkortet skulle kunna vara detta inläggs ögonblickskort men det är det inte! Utan det är kortet på denna paprika planta! Jag är så sjukt stolt att både paprikan och chillin har tagit sig bra iår även fast vi inte har haft så många soltimmar ivår så jag måste bara visa upp de! Denna heter Korosko och ger röda långa spetspaprikor i mängder! Visst är den fin!

  Hoppas ni gillar dessa godisar och att de föll er i smaken! Glöm inte att hashtagga mig så jag får se era fina bakverk,älskar det!

  Självklart visar jag upp dem, alltid här på bloggen och ibland på mitt insta @arstidsboden_ !
  Hör vi inte mer i helgen så får ni ha en underbar sådan!

  Helena


  Inga kommentarer:

  Skicka en kommentar