måndag 19 mars 2018

NUTELLA CHEESECAKE CUPS

HEJ BLOGGEN OCH HEJ FINA NI!

Orkar ni med mig en gång till?! Ni som har följt mig sen tidigare vet att jag länge har brottas med dygnets alla timmar och gör det fortfarande. MEN jag ÄLSKAR ju att baka och leta recept så vi får försöka få till det denna gång! Det kan hända att jag har varit tyst här på bloggen och på mitt instagram @arstidsboden_ men bakat har jag gjort, nästan lika mycket som tidigare! 

Jag tror benhårt på att matlagning och bakning ska göras från grunden, för då blir det inte bara godare utan man slipper ju alla tillsatser som trycks ner i allt för att ge fejksmak och hålla längre! Nä jag hoppar sånt plus att jag tycker det är så roligt att stå i köket, min frizon!

Bloggen däremot har inte legat av sig, nä ni har ju hittat hit ändå i tusentals! Så kul att ni uppskattar den och förhoppningsvis hittar ni en massa smarriga recept! Det är ju det grundtanken är med denna blogg. Jag delar med mig recept och vi skapar bakglädje tillsammans! Lycka!

Ni nya som har hittat hit, välkomna men även alla andra, Hej! Vem är då tjejen,(vet inte om man kan kalla mig tjej när man är 38 år....haha!) bakom Årstidsboden?

Helena Nilsson heter jag, bor utanför kungsbacka i Halland i Torpa Dala i ett hus med STOR trädgård sen 11 år tillbaka. Där bor jag med min man (17 år tillsammans i år) och son, plus katter, belgiska kaniner och höns! Jobbar som truckförare sedan 18 år på Santa Marias Centrallager. Vi träffades där jag och min kärlek.  

   
Driver @vildrosgarden med min man med odling och djur. Har höns, kaninuppfödning och katter, ska även skaffa ankor nu till sommaren. Stor odling.....äger 3 växthus från Willabgarden, 3 pollytunnlar plus så bygger jag även ett eget med min man på 200 kvadrat! Drömmer om att sälja överflödig skörd! Ska dock tillägga att jag har planer på att bygga ut mitt hus med ett catering kök där inga katter är tillåtna! 

Vill såklart bli egen företagare till slut, är lite trött på att jobba på en arbetsplats där chefer byts ut hela tiden! Jag tycker att ingenting är problem, gillar att ha många bollar i luften, svårt att lita på folk då jag oftast blir bränd...tyvärr...där har ni mig!

Har faktiskt haft mitt andra instagram konto aktiverat hela tiden, med matlagning, köksträdgård, självförsörjning och djur men funderar på att slå ihop mina två till ett mer livstilskonto med bloggen som plattform. 

TANKAR PÅ DETTA?!

Jag kollar ALLTID recept, har alltid gjort, det är som en lugn oas och får mig att slappna av i alla lägen, då går jag in i min egen värld oavsett var jag är eller gör! Det är min tillflykt från omvärlden och jag tröttnar aldrig! Dagens recept är faktiskt det första här på bloggen sedan december 2016......usch var tog tiden vägen?! MEN det har jag haft i rockärmen länge...tänkte att om jag någon gång uppdaterar igen då måste jag göra det med detta recept! Nyfiken?!

Det är Nutella cheesecake Cups! Visst låter det gott?! Ett bakverk som är lika gott som dessert men även som godis och kul att göra! OMG på cheesecake fyllningen säger jag bara! Yes, det är bara att testa...hoppas du gillar den lika mycket som jag gör!NUTELLA CHEESECAKE CUPS, 12 ST
150g + 150 g mörk choklad
200g philadephia naturell, rumsvarm
120 g Nutella
1/2 tsk vaniljpulver
0,5 dl gräddfil

12 mini muffins formar

Gör så här:
Smält chokladen de första 150g (det andra är till locket) i mikron i intervaller, 25 sek 3ggr och rör om lite då och då, fortsätt tills allt har smält. Täck muffinsformarnas kant och botten med chokladen (använder smörpensel) och ställ dem på en bricka alt. hård muffinsplåt för att hålla formen. Låt stelna i kylskåpet. 

Gör under tiden Nutella cheesecaken. Vispa philadelphian i 1 minut så den blir luftig och krämig. Tillsätt nutella, vaniljpulver och vispa igen, häll sist i gräddfilen. Fyll formarna med cheesecaken, dock inte enda upp för du ska ju täcka den sedan med choklad! 

Tips är att hälla krämen i en sprits! Låt de stelna i ca 20 min i kylskåpet innan du täcker dem med chokladen. Smält chokladen, se ovan. Häll den i en spritspåse och täck cheesecaken. Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar innan servering!


Den krämen alltså.....riktigt god! Kunde nog bara ha haft den enligt min son! Haha!


Något som är ett måste hemma hos mig eller jag kräver det är nybakat bröd till helg frukostarna! Annars kan jag lika gärna skita i att äta! Detta är mitt favorit bröd just nu, solros- och pumpakärnor och nöt bröd! Mums! Det bästa med detta bröd är att det har en jästid på 8 timmar så jag kan göra annat under tiden! Passar mig perfekt!


Om ni inte är sugen på att göra dessa Cups måste jag tipsa mitt favorit Cookies recept! Chocolate Brownie Marshmallow Cookie Dough Sandwish! Eller varför inte göra båda?! Recept i länken nedan:Som jag skrev tidigare har jag två instagram konto, den andra heter @vildrosgarden. Det ger mer inblick på mitt liv här på landet! Här ser ni en liten glimt på årets frösådd 2018. Hoppas på en bättre säsong än förra året!


Min son Isak, snart 15 år....OMG var försvann tiden!?!!! Han tycker det är mer och mer roligt att hjälpa till här hemma nu, som han säger det känns som jag har gjort nåt bra idag! Stolt mamma! Igår fick han hjälpa till och hacka bort isen, hjälpa den lite på traven för det är glashalt här! 

Vill verkligen ha vår nu!


Har som tradition att ha med dagens ögonblicks kort i mina inlägg och det kommer jag att fortsätta med! Denna fina frösådda Salvia för äran att bli dagens! Nu är det inte lång tid kvar förrän jag kan avnjuta den på en krämig tomatpasta sås! Lycka!!!


Hoppas ni uppskattade inlägget och att receptet föll er i smaken! Ha en underbar dag!

Helena


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar